Banja Luka: Istraga pokazala da su ubice danima pratile Krunića
Krunić

Isplivali novi detalji

Banja Luka: Istraga pokazala da su ubice danima pratile Krunića

Atentat na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića (48) i njegove tjelohranitelje, u ponedjeljak uveče, bio je veoma detaljno isplaniran, a inspektori su došli do informacija da su ubice pratile njegovo kretanje, te da su danima prije zločina viđeni u Glamočanima.

Izvor blizak istrazi otkriva da je u noći ubistva Krunić sa pratiocima bio u restoranu "Moreti" u Glamočanima. Tamo ga je, navodno, neko nadgledao i ubicama dojavio kada je krenuo kući.

"Dok je bio u restoranu, Krunić je svojoj djeci naručio palačinke koje im je na kućnu adresu dostavilo osoblje restorana. Dostavljač, koji je vozio hranu, prije ubistva je prošao putem na kome su ubice čekale. Jasno je da su znali da to nije bilo vozilo koje je trebalo da napadnu, jer im je to neko dojavio", pojašnjava izvor Novosti.

Kako on kaže, Krunić je džipom "tojota", koje ima rotaciju i obilježja "Sektor sekjuritija", iz restorana krenuo kući. Po pravilima obezbjeđenja sjedao je pozadi. Za volanom je bio ranjeni Goran Ilić, a na mjestu suvozača ubijeni Žarko Pavlović.

Ubice su i to znale. Čekale su u zasjedi, na makadamskom putu u blizini Krunićeve vikendice i to na krivini gdje se mora usporiti. Upravo su tu i otvorili vatru. Pucali su iz automatskih pušaka i to iz dva pravca. Jedan ubica je kroz šoferšajbnu pucao prema vozaču, a drugi je sa strane pucao u zadnja vrata iza kojih je sadao Krunić.

"Obezbjeđenje je uzvratilo paljbu i jednog napadača Željka Kovačevića pogodilo u trup i usmrtilo. Ilić, iako ranjen u obje noge i ruku, pokrenuo je vozilo i krenuo prema vikendici. Ubice su pucale za njim. Čovjek je heroj, jer ih je izvukao iz te situacije i dovezao do kuće i pozvao pomoć. Tu su Krunića prebacili u drugo vozilo da bi ga odvezli u bolnicu, ali mu pomoći nije bilo", priča izvor blizak istrazi.

On kaže da su Krunića gotovo svi hici pogodili u glavu.

"Obdukcijom uopšte nije bilo moguće utvrditi s koliko je hitaca pogođen. Radilo se o rafalu koji je praktično išao u jednom smjeru. Osim toga, po jedan projektil ga je pogodio u ruku i tijelo", kaže sagovornik "Novosti".

Zbog ubistva Krunića i Pavlovića, te ranjavanja Ilića, MUP RS u srijedu je Tužilaštvu RS dostavio izvještaj protiv uhapšenog Emilija Balda, ubijenog Željka Kovačevića i Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu. Goran Milanović je pušten na slobodu, a utvrđeno je da on nije bio direktan izvršilac zločina.

"Prijavljeni su po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja počinili krivično djelo teško ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda. Do sada je privedeno i saslušano više desetina osoba, izvršeni su pretresi kod osumnjičenih i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u daljem postupku", saopštio je MUP RS.

Kako se nezvanično saznaje, među ključnim dokazima, koji su pomogli u otkrivanju osumnjičenih, bio je i mobilni telefon koji je pronađen u džepu ubijenog Kovačevića. Emilio Baldo, koji je uhapšen u šumi, u srijedu je saslušan u tužilaštvu nakon čega mu je predložen jednomjesečni pritvor. Motiv zločina i dalje nije poznat, a sve upućuje da se radilo o naručenom i plaćenom zločinu. Sa uhapšenim Krunić nije imao nikakve poslovne ili druge odnose.

Saradnja

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da je policija zaustavila Benedija Đukanovića, kada se nije znalo da je umješan u zločin, te evidentirala njegove podatke i vozilo kojim je otišao.

"Znamo da je napustio Banja Luku i preduzimamo sve da dođemo do njega. Tu sarađujemo i s drugim policijskim agencijama, pa i sa policijom Srbije i nadam se da ćemo u narednom periodu uspjeti da ga uhapsimo", rekao je Lukač.

Izvor:Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.