U subotu potpisivanje peticije za obnovu manastira i očuvanje krstionice
Foto: Radio Tivat

U subotu potpisivanje peticije za obnovu manastira i očuvanje krstionice

Vjernici koji brane krstionicu na Miholjskoj Prevlaci u subotu 20.aprila na trgovima Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve organizovaće potpisivanje peticije kojom traže obnovu manastira i očuvanje krstionice.

Radio Tivat javlja da će se peticija u Tivtu potpisivati na Trgu Magnolija od 9 do 12 i na gradskoj rivi Pine od 14 do 19 časova, u Kotoru kod kamenog kioska od 9 do 19 časova, Herceg Novom na Trgu Nikole Đurkovića od 9 do 19 časova i u istom terminu u Budvi ispred hotela Mogren.

Vjernici ističu da je cilj inicijative dobijanje građevinske dozvole za obnovu koju Mitropolija crnogorsko primorska čeka još od 2012. godine.

„Na 800- tu godišnjicu osnivanja Zetske episkopije, vjerni narod Boke zahtijeva obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci. Evropska povelja o ljudskim pravima i slobodama, kao i svi domaći pravni akti garantuju građanima pravo na slobodu ispovijedanja vjere na njihovom istorijskom-kultnom mjestu“, ističe se u tekstu peticije koja će se potpisivati u Boki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.