NVO Mladiinfo Montenegro proslavila 8. rodjendan: Organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi (FOTO)
Foto: NVO Mladiinfo Montenegro

Veliki broj gostiju

NVO Mladiinfo Montenegro proslavila 8. rodjendan: Organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi (FOTO)

Nevladina organizacija Mladiinfo Montenegro (m!M) proslavila je osam godina uspješnog rada. Tim povodom organizovana je tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje je desetak članova i volontera organizacije, kao i građana koji su se odazvali akciji dalo krv u Zavodu za transfuziju. Proslava je nastavljena programom koji je priređen 30.03. od 16 do 19. u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, saopštili su organizatori.

Članovima, volonterima i gostima prvi se obratio Dženmis Tahirović koji je u NVO Mladiinfo Montenegro na programu stručnog osposobljavanja:

"Tokom osam godina organizacija je djelovala u oblastima informisanja, edukacije, zapošljavanja, zabave, stipendija, radionica, putovanja, trudeći se da što više mladih uključi u sve segmente života. Kao student političkih nauka smatram da je jako važno promovisati i pospješivati omladinsku politiku, odnosno globalizaciju mladih, a globalizacija kao takva u 21. vijeku igra ključnu ulogu u zbližavanju mladih. Tako i mi moramo da nastavimo da radimo u kontinuitetu na jačem i boljem povezivanju mladih na lokalnom, regionalnom i međunarodnom planu. Na kraju bih pozvao sve mlade pune enrgije, motivacije i ideja za dalje usavršavanje i rad, da se pridruže organizaciji i budu dio iste kako bismo nastavili sa svim onim što organizacija jeste", kazao je Tahirović.

Nakon njega riječ je uzeo Vuk Laković koordinator medija tima volonterskog servisa. On je predstavio info servis za prilike za mlade koji funkcioniše u okviru programa informisanja, kao i portale www.mladiniksica.me i www.mladiberana.me.

11

Foto: Mladiinfo Montenegro

"Naša organizacija, čiji sam ako mogu da dodam ponosni član, nudi mladim ljudima mnoštvo odličnih prilika za aktivno učešće, volontiranje, lični razvoj, edukaciju, zapošljavanje, razvijanje preduzetničkog duha, upoznavanje različitih kultura, putovanja, informisanje...Ove prilike su dostupne svim mladima i promovišemo ih putem našeg sajta www.mladiinfo.me kao i aplikacije Prilike za mlade. Mladiinfo.me predstavlja naš zvanični sajt na kojem je dostupno mnogo informacija o našim aktivnostima, akcijama, svim prilikama koje mogu interesovati jednog mladog čovjeka, tu postoji za svakog po nešto. Druga dva sajta, mladinikšića.me I mladiberana.me, usmjereni su ka mladim ljudima iz ova dva grada konkretno i o svim prilikama koje bi njima bile interesantne i privlačne", kazao je Laković.

Članica organizacije Kristina Pavićević, govorila je o programu informisanja:

"Samo u 2018. godini preko 50 mladih otišlo je na razne razmjene, treninge i konferencije preko naše organizacije, a neke od zemalja u koje su išli su Grčka, Italija, Njemačka, Poljska, kao i zemlje regiona. takođe smo organizovali veliki broj radionica u Crnoj Gori, oko 30 na kojima je prisustvovalo preko 500 mladih", kazala je Pavićević.

12

Foto: Mladiinfo Montenegro

Zatim je, koordinatorka volonterskog servisa, Aleksandra Vojinović pričala je o volonterizmu i volonterskim akcijama:

"Volonterizam predstavlja neprofitnu aktivnost kojom pojedinci u okviru neke organizacije ili samostalno doprinose dobrobiti svoje zajednice i cijelog društva. Naši volonteri se trude da kroz akcije podstaknu svijest mladih i ostalog društva da brinu o svom zdravlju i sebi. Tako tradicionalno obilježavamo Svjetski Dan zdravlja, Dan žena kada dijelimo ruže i poruke ljepšoj polovini našeg grada i posjetom Sigurne ženske kuće, Dan borbe protiv dijabetesa i slično. Trudimo se da budemo humani pa je jedna od ljepših akcija prošle godine bila “Mladi na djelu” kada smo kroz pravljenje i prodaju palačinki prikupljali novac za najugroženije u Crnoj Gori."

Volonteri su dobri i ekolozi pa su kroz akciju “Let’s do it - Nastavljamo drugačije” pozivali na aktivnije učešće građana u životu svoje zajednice "i dali mali doprinos odlaganju i trajnom saniranju otpada čisteći Skadarsko jezero."

"Borimo se protiv nasilja kroz performans pod nazivom “Ne trpi - prijavi nasilje” povodom Dana borbe protiv nasilja nad ženama. Aktivni smo i sportisti pa će grupa volontera biti podrška Igrama malih zemalja u saradnji sa Volonterima2019. To su samo neke od brojnih akcija koje smo odradili u prethodnoj godini. Volonteri imaju svoj dan 5.decembra ali njima kao najaktivnijim članovima društva svaki dan treba ukazati zahvalnost ovim putem se zahvaljuem svim našim volonterima kojih je trenutno 40, a nadamo se još većem broju i jedan aplauz za njih", saopštili su iz ove NVO.

Muzički dio programa otvorio je Matija Sekulić Himnom mladih koju je prošle godine napravo Crnogorski omladinski forum. Nakon njega prisutne su svojim vokalnim sposobnostima oduševile mlade nade Teodora Stanojević, Vasilije Cvijović, kao i Aleksa Rondović.

13

Foto: Mladiinfo Montenegro

Program je nastavljen obraćanjem predsjednice organizacije Milice Žugić koja se zahvalila članovima, volonterima za uspješnu godinu, kao i pjevačima i gostima koji su uveličali proslavu. Nakon duvanja svjećica i fotografisanja isječena je i torta koja je tradicionalno donacija Aninog medenog kutka.

Program je trajao do 19h a nastavljen je nastupom mladih muzičara, ali i karaokama u kojima su učestvovali članovi, volonteri i gosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.