Putnici poletjeli za Njemačku, stigli u Škotsku?!
Foto: Ilustracija

Ispituje se kako je avion promjenio smjer

Putnici poletjeli za Njemačku, stigli u Škotsku?!

Putnici u avionu "Britiš ervejza", koji je poletio iz Londona, iznenadili su se kada su, umjesto u njemački grad Dizeldorf, sletjeli u škotsku prijestonicu Edinburg.

Kako objašnjava Si-En-En, do greške je došlo zbog netačno podnijetog plana leta, koji je naveo pilota i članove posade da pomisle da treba da polete za Edinburg.

Putnici su primjetili da je došlo do greške tek kada je avion sletio i kada su dobili poruku "dobrodošli u Edinburg", dodaje Bi-Bi-Si.

Avion je kasnije odletio za Dizeldorf, a iz "Britiš ervejza" navode da sarađuju sa kompanijom "WDL aviejšon" (WDL Aviation) kako bi otkrili zašto je podnijet pogrešan plan letjenja.

"WDL aviejšon" je upravljala tim letom preko sporazuma o lizingu.

"Britiš ervejz" pretpostavlja da je do greške došlo zbog aviona koji je dan ranije letio od Londona do Edinburga i nazad, odnosno da je neko u "WDL aviejšonu" ponovio isti plan letjenja za naredni dan.

U saopštenju "Britiš ervejza" navodi se da se kompanija izvinila putnicima zbog incidenta i ističe da bezbjednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Sofi Kuk (24), koja svake nedjelje putuje od Londona do Dizeldorfa zbog posla, rekla je da su svi pomislili da se pilot šali, kada je rekao da avion sleće u Edinburg.

Ona je dodala da je pilot kasnije pitao putnike da podignu ruke ako žele da idu za Dizeldorf.

Svi su podigli ruke, dodala je Kuk.

"Pilot je rekao da ne zna kako se to dogodilo. On je rekao da se to nikada ranije nije desilo i da posada pokušava da uradi šta može", dodala je Kuk.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.