Mali psić postao vodič slijepom starijem psu (VIDEO)
Foto: Screenshot

Mali psić postao vodič slijepom starijem psu (VIDEO)

Adam i Čelsi Stajp iz Sjeverne Karoline kazali su da je jedan njihov maleni pas postao vodič za slijepog 11 godišnjeg zlatnog retrivera Čarlija koji je izgubio oba oka u operaciji, zbog problema sa glaukomom.

Maleni psić po imenu Maverik pridružio se porodici u januaru. 

Slijepi pas Čarlie nije bio baš oduševljen što se Maverik pridružio porodici, ali upravo se Maverik sam imenovao da bude Čarlijev zaštitnik.

Maverik pomaže Čarliju da lakše šeta.

“Kada se igraju, Maverik shvati da bi čarlie mogao da izgubi igračku, pa onda je pokupi je i donese mu je, kako bi se opet igrali”, ispričala je Čelsi.

Slike dva psa postale su viralne na Tviteru što je navelo Adama i Čelsi da otvore Instagram profile za svoje pse koji su ubrzo skupili nekoliko hiljada pratilaca.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.