Misteriozna smrt Engleza u Hrvatskoj: Pojeo kebab, rekao ženi jednu rečenicu, pa pao mrtav
Foto: Profimedia

Supruga tražila novu obdukciju

Misteriozna smrt Engleza u Hrvatskoj: Pojeo kebab, rekao ženi jednu rečenicu, pa pao mrtav

Engleski turista, koji je preminuo u jednom rovinjskom restoranu prošle godine u septembru, možda ipak nije umro od ugruška u krvi koji je izazvao srčani zastoj, kako su utvrdili hrvatski ljekari.

Naime, obdukcija je na zahtjev porodice obavljena nakon povratka njegovog tijela u Englesku, a patolog Meleri Morgan utvrdila je da mu je u grlu zapeo komadić materije životinjskog porijekla, odnosno mesa.

Radi se o komadiću piletine iz kebaba koji je Alan Braun (83) upravo bio zagrizao u rovinjskom restoranu.

Njegova supruga sumnjala je u tvrdnje rovinjskih ljekara i tvrdila je da se najvjerovatnije ugušio mesom jer je bio poplavio u predjelu vrata i pokušao da ih izbaci van.

U pomoć je priskočio i jedan turista, inače pripadnik oružanih snaga. Reanimirao je 83-godišnjeg Engleza, ali nije uspio.

"Ovo meso je užasno tvrdo", rekao je Alan supruzi i krenuo prema toaletu, a potom se srušio. Braun je inače imao ugrađena dva stenta.

Pretpostavlja se da je gospođa Braun tražila obdukciju u Engleskoj jer je imala namjeru da tuži restoran u kojem je preminuo njen suprug, ali Metro prenosi kako engleski ljekari na temelju nalaza patologa nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da se njen suprug ugušio. 

Tačan uzrok smrti, gušenje ili infarkt, po njima nije bilo moguće utvrditi, prenosu 24sata.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.