Pjevač Prodidžija Kit Flint izvršio samoubistvo vješanjem
Kit Flint

Čekaju se toksikološki nalazi

Pjevač Prodidžija Kit Flint izvršio samoubistvo vješanjem

Rezultati toksikoloških analiza još se čekaju. Uzrok smrti pjevača Prodidžija Kita Flinta je vješanje, pokazala je istraga.

Flint, koji je pjevao glavne vokale na najvećim hitovima Prodidžija Breathe i Firestarter, pronađen je mrtav 4. marta u stanu u Eseksu.

Izvještaj sa obdukcije navodi da se 49-ogodišnji muzičar najvjerovatnije objesio. Rezultati toksikoloških analiza još se čekaju.

Viša islednica Karolajn Bisli-Marej iz Eseksa rekla je da će se istraga nastaviti 23. jula kako bi se sastavio potpun izvještaj.

"Policija je izvršila uviđaj, ispratila sve protokole i potvrdila da do smrti nije došlo pod sumnjivim okolnostima", rekla je patološkinja Linzi Čaf na saslušanju u Kelmsfordu.

Flint, porijeklom iz Brejntrija, postao je slavan tokom 1990-ih kao član nagrađivanog elektronskog benda.

Prodidži je trebalo da u maju krenu na turneju u SAD-u. Posljednji album izdali su u novembru i nedavno završili australijsku turneju.

Lijam Haulet i Maksim, njegovi prijatelji iz benda, opisali su ga u saopštenju kao "istinskog pionira, inovatora i legendu".

Novinar BBC radija Džo Vajli opisao je Flinta kao "pravu dušu" i "saosjećajnog frontmena".

Dva dana prije nego što je pronađen mrtav, Flint je učestvovao u trci na 5km u Kelmsfordu, gdje je postigao lični rekord od 21 minuta i 22 sekunde.

Izvor: BBC na srpskom

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.