Čađenović: Demokrate imaju jedan mandat, nećemo opet brojati glasove
Vladimir Čađenović, foto: DCG

Čađenović: Demokrate imaju jedan mandat, nećemo opet brojati glasove

Demokratska Crna Gora neće učestvovati u ponovnom prebrojavanju glasova u Tuzima, saopšteno je iz te partije.

Kako su kazali, Demokrate imaju jedan mandat i time, kako poručuju, imaju najznačajniju ulogu u budućem formiranju vlasti u opštini Tuzi.

Opunomoćeni predstavnik Izborne liste Demokrata u Tuzima, koji je učestvovao u radu Opštinske izborne komisije Tuzi Vladimir Čađenović, kazao je na konferenciji za medije da su potvrđeni preliminarni rezultati nedjeljnih izbora.

“Potvrdili smo izbornu volju građana Malesije, a to je da je koalicija "Malesija nas ujedinjuje" osvojila 16 mandata i da su Demokrate ostvarile jedan mandate, čime su stvorene pretpostavke za pad DPS-a", kazao je Čađenović.

Čađenović je naveo da su svi članovi biračkih odbora, uključujući i predstavnike DPS-a i Bošnjačke stranke, potpisali zapisnike o radu biračkih odbora, i istakao da su članovi OIK-a potvrdili preliminarne rezultate.

“Podsjećam da smo u nedjelju veče, nakon što su pristigli rezultati sa svih biračkih mjesta, oko 23:00 časova, imali jednu opstrukciju i odugovlačenje postupka utvrđivanja preliminarnih rezultata, iako su već tada svi preduslovi bili stvoreni da proglasimo preliminarne rezultate na održanim izborima u Tuzima”, naveo je Čađenović.

On je istakao da se od sinoć više ne čuvaju materijali, jer je zapisnički sve potvrđeno, ali da i pored toga DPS pokušava da ospori izbornu volju građana.

“Zamislite, oni koji su sprovodili izbore, oni koji vrše vlast u Tuzima i imaju predsjednika OIK-a, koji su imali najviše predsjednika biračkih odbora, koji su u biračkim odobrima imali stalnog člana i opunomoćenog predstavnika, traže i podnose zahtjev za uvid u kompletan birački materijal. Naši predstavnici više nemaju namjeru učestvovati u ponovnom prebrojavanju, jer smo to zajedno učinili više puta, kako na biračkim mjestima, tako i u komisiiji”, naglasio je Čađenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.