Podgorica: Službe od ponoći na terenu, građani da ne parkiraju vozila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete
Foto:PG Biro

Uklanjaju posledice nevremena

Podgorica: Službe od ponoći na terenu, građani da ne parkiraju vozila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete

Ekipe gradskih preduzeća i nadležne gradske službe na terenu su od ponoći i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u kasnim večernjim satima zadesio Podgoricu.

Stoga su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u funkciju Operativnog štaba za vanredne situacije Glavnog grada koji koordinira planom aktivnosti i mjerama koje se kontinuirano sprovode kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju. U svim djelovima grada intenzivno se radi na sanaciji nastalih šteta i ublažavanju posljedica nevremena, čemu su posebno doprinijele i preventivne mjere koje su gradske službe i društva preuzele u susret nevremenu -  saopšteno je iz PG Biroa.

Kako se navodi, jak vjetar je najviše problema i štete izazvao lomljenjem grana, čak i čitavih stabala, pa su ekipe gradskog Zelenila posjekle i uklonile polomljena stabla i grane na Bulevaru Mihaila Lalića, Rovačkoj ulici, na Marezi, Ulici SKOJ-a, Ulici Španskih boraca, Bracana Bracanovića, Bulevaru Svetog Petra, na putu Radomira Ivanovića, u Bloku V, Ulici Blaža Jovanovića, Bulevaru Revolucije, Moskovskoj ulici, Ulici Slobode, na Bulevaru Serdara Jola Piletića.

IMG0c7c00fdd267049afcb24328be9ba706V1030x581

Foto:PG Biro

"Dežurne ekipe su konstantno  na terenu i nastaviće sa aktivnostima  na uklanjanju  polomljenih grana i stabala kako bi omogućile redovno i nesmetano funkcionisanje u gradu. Takođe, ekipe gradskog preduzeća Ćistoća preduzimaju sve aktivnosti kako bi očistili gradske saobraćajnice i ulice od posljedica nevremena", poručuju iz Glavnog grada.

Nevrijeme je prouzrokovalo i štete na javnoj rasvjeti, bilbordima i semaforskoj signalizaciji na čijoj se sanaciji takođe intenzivno radi.

IMG56f6e29147f79264fe20e846e37f41acV773x1030

Foto:PG Biro

"Zbog toga posebno apelujemo da tokom nevremena građani izbjegavaju parkiraje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, kako bi se izbjegle sve eventualne negativne posljedice, kao i kretanje pješaka parkovskim površinama, ispod drvoreda i sl. u cilju njihove veće sigurnosti i bezbjednosti.", zaključuju iz PG Biroa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.