Italijanski  trećeligaš izbačen iz takmičenja nakon poraza 0:20 (VIDEO)
Foto:goal.com

Italijanski trećeligaš izbačen iz takmičenja nakon poraza 0:20 (VIDEO)

Italijanski trećeligaš Pro Piaćenca izbačen je iz Serije C nakon što je u nedjelju na gostovanje kod Kunea došao sa svega sedam igrača i utakmicu izgubio rezultatom 0:20.

Svih sedam igrača koji su istrčali na teren u Kuneu bili su tinejdžeri, a predvodio ih je 18-godišnji kapiten Nikola Ćiriljano, koji je imao i ulogu trenera. Prije utakmice ove nedjelje Pjaćenca je izgubila čak tri susreta za “zelenim stolom“ rezultatom 0:3.

Klub, koji se nalazi na dnu tabele grupe A Serije C nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima zbog čega nije isplatio primanja igračima, stručnom štabu i osoblju.

Lega Pro, tijelo koje upravlja Serijom C, u ponedjeljak je donio odluku da Pro Pjaćenzu diskvalifikuje iz takmičenja, jer neki igrači koji su nastupili protiv Kunea nisu bili registrovani.

Susret protiv Kunea biće registrovan službenim rezultatom 3:0. Osim toga Pro Pjaćenza je kažnjena i novčano sa 20.000 eura.

U obrazloženju odluke kritkuje se neprihvatljivo ponašanje kluba, te utakmica u Kuneu karakteriše kao “farsa“ i “opasnost za ugled italijanskog fudbala“.

Anadolija

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.