Tuča više stotina migranata u prihvatnom centru u Bihaću, troje teže povrijeđeno, 11 uhapšenih
Foto: Bijesak.info

Među povrijeđenima i dva policajca

Tuča više stotina migranata u prihvatnom centru u Bihaću, troje teže povrijeđeno, 11 uhapšenih

U tuči više stotina migranata u prihvatnom centru "Bira" u Bihaću, njih nekoliko desetina je povrijeđeno, od čega najmanje troje teško. U tuči, koja se desila sinoć, povrijeđena su i dva policajca.

Policija je uhapisla 11 migranata, koji su učestvovali u tuči, od čega osam državljana Avganistana, dva iz Indije i jedan iz Pakistana.

Prema podacima MUP-a Unsko-sanskog kantona, sukob je počeo sinoć oko 21 čas, a policiji su ga prijavili pripadnici službe koja radi na obezbjedjenju centra.

U pozivu su istakli da je izbila masovna tuča migranata i da je "nemoguće kontrolisati situaciju".

Stigli su pripadnici policije Bihaća, koji su razdvojili sukobljene strane i ubrzo situaciju stavili pod kontrolu.

Utvrđeno je da je više stotina osoba učestvovalo u sukobu, a nekoliko desetina je povrijeđeno.

"Najmanje troje migranata je zadobilo teške tjelesne povrede i nalaze se na liječenju u bolnici", saopšteno je iz MUP USK-a.

Tokom tuče načinjena je i značajna materijalna šteta, uništeni su kreveti i ostali inventar unutar kompleksa "Bire".

Sinoćnji sukob u nekadašnjoj fabrici "Bira", najveći je otkako je na toj lokaciji formiran privremeni prihvatni centar za migrante, a u kojem se, prema poslednjim podacima, nalazi oko dvije hiljade migranata i izbjeglica.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.