Rasvijetljene krađe automobila, policija vlasnicima vratila 6 vozila
ilustracija

Podgorica

Rasvijetljene krađe automobila, policija vlasnicima vratila 6 vozila

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivične prijave nadležnom tužiocu protiv dva lica, zbog osnovane sumnje da su počinila tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela falsifikovanje isprave. Prilikom rasvjetljavanja ovih krivičnih djela policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili šest vozila koja su, kako se sumnja, ova dva lica otuđila.

Posebni izvještaj, naime, kao dopuna krivične prijave, podnijet je tužiocu protiv maloljetnog M.M. (16), zbog osnovane sumnje da je, u noći između 14. i 15. januara 2019. godine, u Podgorici počinio krivično djelo teška krađa na štetu A.J, koju poznaje.

"Krađu je počinio na način što je sa još dva lica obio kapiju placa, uzeo ključeve od vozila jer je znao gdje ključevi stoje i sa njenog placa otuđio četiri vozila – Renault Laguna, Opel Corsa, Peugeot 306 i Renault Scenic.

Policijski službenici su pronašli sva četiri vozila i ona su vraćena vlasnici. Vozila su bila na četiri lokacije od kojih je jedna u Rožajama", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, službenici CB Podgorica su posebni izvještaj nadležnom tužiocu podnijeli i protiv D.K. (28) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa i dva krivična djela falsifikovanje isprave.

On je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara ove godine iz porodićne kuće V.Đ. otuđio dva mobilna telefona i ključ od vozila, a zatim je tim ključem stavio u pogon i otuđio vozilo „Honda Accord“ koje se nalazilo u dvorištu.

"Vozilo je, sumnja se, koristio za vršenje drugih krivičnih djela, a sa njega je skinuo originalne registarske oznake i postavio registarske oznake drugog vozila. Policijski službenici su pronašli i vlasniku vratili vozilo, kao i jedan mobilni telefon koji je pronađen u jednoj radnji koja se bavi prodajom telefona. Sumnja se da je D.K. takođe, prošle godine - 20. oktobra, iz kuće S.S. otuđio lap top i ključeve vozila a zatim i vozilo „Renault Fluence“ koje je bilo parkirano u dvorištu. Policijski službenici su, prilikom lišenja slobode D.K. po drugom osnovu, pronašli ovo vozilo i vratili ga vlasniku. Osim toga sumnja se da je D.K. sa vozila „VW Golf VI“, vlasništvo rent a car agencije, a koje je iznajmio, takođe skinuo originalne registarske oznake i umjesto njih stavio registarske oznake drugog vozila", saopšteno je iz Uprave policije.

 

                                                           

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.