Junker zabrinut zbog predsjedavanja Rumunije EU: Kod kuće potreban ujedinjeni front
Žan Klod Junker

Upitno da li je ta zemlja spremna

Junker zabrinut zbog predsjedavanja Rumunije EU: Kod kuće potreban ujedinjeni front

Žan Klod Junker, predsjednik Evropske komisije, izrazio je zabrinutost zbog preuzimanja predsjedavanja Evropskom unijom Rumunije, navodeći da je upitno da li je ta zemlja spremna, iako je istakao da smatra da je "tehnički dobro pripremljena".

Rumunija preuzima rotirajuće šestomjesečno predsjedavanje EU 1. januara 2019. godine. Time će preuzeti ulogu u postavljanju agende EU i biće diplomatski posrednik između 28 zemalja članica.

Junker je u subotu za njemački list "Welt am Sonntag" povodom toga izrazio zabrinutost.

"Mislim da Vlada u Bukureštu još uvijek nije u potpunosti shvatila šta znači preuzeti predsjedavanje državama Evropske unije."

Junker je ukazao i na duboke političke podjele u Rumuniji i rekao da je "kod kuće potreban ujedinjeni front" kako bi se ojačalo jedinstvo u Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.