Pažin: Neće valjda naša policija da hapsi Marovića u Srbiji
Zoran Pažin

CG institucije uradile sve

Pažin: Neće valjda naša policija da hapsi Marovića u Srbiji

Ministar pravde Zoran Pažin poručio je da su crnogorske institucije uradile sve što je u njihovoj mogućnosti da se Svetozar Marović nađe na izdržavanju kazne.

"Naše institucije su uradile sve što je bilo u njihovoj mogućnosti da se Marović nađe na izdržavanju kazne. Nije valjda vaše očekivanje da policija liši slobode Marovića na teritoriji Srbije. Uradili smo sve što je do nas. Iz nekog razloga organi Uprave policije Srbije ne izvršavaju međunarodnu potjernicu Interpola za Marovićem. Sve odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji. Kao što smo informisani od naših međunarodnih organa i traže se odgovori od Srbije”, naveo je Pažin, prenosi Rtcg.

On je kazao da nije moralno pričati da se radi o političkom dogovoru Crne Gore i Srbije.

“Takva proizvoljnost teško može biti moralan čin. Ako postoji neki politički dogovor onda kažite ko je sagovornik u tom političkom dogovoru, molim vas direktno ga prozovite, pa ćemo onda da tražimo odgovore na ta pitanja. Ako nemate odgovore na ta pitanja, onda molim vas nemojte da se bavite trućanjem i proizvoljnim naklapanjima”, kazao je Pažin poslanicima SDPa Ranku Krivokapiću i Rašku Konjeviću.

Krivokapić je naveo da je Marović osuđen za ono što je i sam priznao - organizovani kriminal ali da još nije u pritvoru.

"Bolje da ga niste ni hapsili, zatvarali, sudili, nego da se, kako biste vi rekli, rugamo pravdi", kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.