Crna Gora danas otvara poglavlje 27 - Životna sredina
Ilustracija

Pristupanje EU

Crna Gora danas otvara poglavlje 27 - Životna sredina

Crna Gora će danas, na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Evropskoj uniji u Briselu, otvoriti pregovore u poglavlju 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Crna Gora je do sada otvorila 31 od ukupnno 33 pregovaračkih poglavlja, a nakon što danas otvori poglavlje 27, ostaće još poglavlje 8 - konkurencija. Takođe, Crna Gora je privremeno zatvorila dva poglavlja.

Iz Generalnog sekreterijata Vlade, saopšteno je da je otvaranje poglavlje 27, potvrda uspješno sprovedenih reformi u svim oblastima životne sredine i klimatskih promjena. 

„Takođe, to je potvrda odlučnosti i posvećenosti Vlade i cijelog društva zaštiti životne sredine, očuvanju svoje bogate biološke raznolikosti i sprovođenju principa i standarda održivog razvoja“, navodi se u saopštenju.

Poglavlje 27 jedno je od najskupljih kada je u pitanju njegova primjena. Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore, Pavle Radulović rekao je ranije da će troškovi za ovo poglavlje iznositi 1,6 milijardi eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.