Grbović: Novi projekti u Nikšiću, u 2019. planirani budžet iznosiće 22 miliona eura
Velelin Grbović

Grbović: Novi projekti u Nikšiću, u 2019. planirani budžet iznosiće 22 miliona eura

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović najavio je nove projekte u Nikšiću. U 2019. planirani budžet je 22 miliona eura.

Budžet za 2018. se realizuje izuzetno dobro i očekujemo da ćemo premašiti plan budžeta, saopštio je Grbović.

 

“Posle dugo godina, prvi put se dešava da je realizacija budžeta veća od planirane. Napravili smo plan za 2019. i njega smo povećali za deset posto. Za 2018. plan je bio 20 miliona, a plan za 2019, 22 miliona eura. Neke smo nove prihode ostvarili, tako da se nadam da ćemo u narednm periodu ići postepeno i povećavati naš budžet. Realizacija budžeta ide izuzetno dobro. Sve kratkoročne dugove smo razdužili, imamo dugove po pitanju rebalansa poreza i doprinosa i mi redovno servisiramo obaveze po tom rebalansu, a takođe redovno isplaćujemo poreze, doprinose i plate za naše radnike”, objasnio je Grbović.

Kako je istakao, ne vidi neke probleme koji mogu iznenaditi u narednom periodu.

“Ovih dana će se usvojiti i novi zakon o finansiranju lokalnih uprava. Kod nas po tom pitanju nema nikakvih izmjena, mislim da će se povećati određeni prihodi u dijelu sjevernih opština.Neke prihode koji su nama uskraćeni, nadam se da ćemo u narednom periodu uspjeti da realizujemo. Prije svega mislim na koncesije na vode za Perućicu gdje je pola Nikšićkog polja poplavljeno i opština skoro da nema nikakve prihode po tom osnovu, iako elektroprivreda dobija najjeftiniju proizvodnu struju, možda jedan cent i realizuje stotinak miliona eura od Perućice, a opština Nikšić je praktično uskraćena, a to nema nigdje u svijetu. Imamo obećanje od Vlade da će sagledati taj problem i da nađemo neko rješenje”, rekao je Grbović.

onogost.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.