Otvoreno pismo Tereze Mej Britancima, traži podršku
Tereza Mej

Otvoreno pismo Tereze Mej Britancima, traži podršku

Britanska premijerka Tereza Mej obratila se Britancima putem otvorenog pisma u kome je zatražila podršku za dogovor o Bregzitu koji treba da bude potvrđen.

Agencija Rojters navodi da je ona to zatražila od britanske javnosti, iako još nije u potpunosti sigurno da za dogovor o Bregzitu ima podršku svoje partije.

Mejova je u pismu poručila da će voditi kampanju "i srcem i dušom" kako bi dogovor o izlasku Britanije iz Evropske unije bio prihvaćen pred parlamentom u Londonu, iako, kako Rojters navodi, postoji snažno protivljenje čak i izvan premijerkine partije. 

"To će biti dogovor koji je u našem nacionalnom interesu - dogovor koji je za našu cijelu državu i cio naš narod, bez obzira da li ste glasali da ostanemo ili izađemo (iz EU)", poručila je britanska premijerka u svom pismu. 

Ona se trenutno nalazi u Briselu zbog novog samita EU, a očekuje se da će danas obezbijediti dogovor o Bregzitu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.