Purišić: Prosječna penzija u Crnoj Gori najveća u regionu
Purišić: Prosječna penzija iznosi 284 eura, foto:AA

Država mjesečno izdvaja 34,5 miliona eura

Purišić: Prosječna penzija u Crnoj Gori najveća u regionu

Crna Gora mjesečno za penzije izdvaja 34,5 miliona eura, a prosječna penzija od 284 eura najveća je u regionu, poručio je danas ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore Kemal Purišić.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja održalo je danas konferenciju za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati ovog resora povodom dvije godine rada Vlade. 

Ministar Kemal Purišić kazao je da država za penzije mjesečno izdvaja 34,5 miliona eura. 

"Imamo 129.833 korisnika penzija. Prosječna penzija iznosi 284 eura i najveća je u regionu", kazao je Purišić, javlja Anadolija.

2018112423358798739297136Web

Sa press konferencije, foto:Anadolija

Najviše je korisnika starosne penzije, 64.753, dok je 28.765 korisnika porodične penzije. 

Kada su u pitanju materijalna davanja iz socijalne i dječije zaštite, za ovu namjenu je iz budžeta države u 2017. i 2018. godini izdvojeno je 173 miliona eura, što je oko dva odsto od ukupnog BDP-a na godišnjem nivou. 

"Prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite za septembar 2018. godine koristilo je 51.036 lica", kazao je Purišić. 

On je naglasio da su u završnoj fazi novi Zakon o radu i Zakon o PIO fondu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.