I snjegočistači u Bijelom Polju spremni za zimu: Na vrijeme završili pripreme
Foto: Opština Bijelo Polje

I snjegočistači u Bijelom Polju spremni za zimu: Na vrijeme završili pripreme

Komunalno preduzeće “Lim” je mnogo odgovornije i posvećenije pripremilo zimsku sezonu nego u svim prethodnim godinama. Komunalno preduzeće posluje veoma stabilno i uspješno, realizuje sve aktivnosti predviđene planom, kao i one nepredviđene koje se pred njim postavljaju, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

"Nabavljene su potrebne količine soli i rizle, obnovljen je dio voznog parka, a vozila su servisirana kako bi se nesmetano odgovorilo svim zahtjevima", kazao je Radenko Vujošević izvršni direktor.

Na inicijativu predsjednika Opštine Petra Smolovića, krenuli sa pripremama za zimsku sezonu, ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

"Zahvaljujući pomoći lokalne uprave uložili smo i značajna sredstva za kupovinu opreme, kako bi naša zimska služba mogla normalno da funkcioniše u narednom periodu. Nabavili smo četiri noža-dozera, vučni posipač, rotacioni posipač, a u proceduri smo nabavke specijalizovanog vozila poznatog kao “unimag”, za rad na zahtjevnim terenima, jer smo prethodnih zima imali probema na putevima sa velikim pedencijama na kojima postojeća mehanizacija nije mogla biti angažovana. Ova investicija je vrijedna preko 40.000 eura i na ovaj način ćemo potpuno opremiti 11 vozila za čišćenje snijega", kazao je Vujošević.

Ove godine su kako dodaje blagovremeno sproveli sve tenderske procedure radi nabavke neophodne opreme i sredstava za rad tokom zime.

"Na vrijeme smo kupili i uskladištili 60 tona industrijske soli, što će uz 20 tona preostalih od prošle godine, biti dovoljno za nasipanje puteva u zimskom periodu. Obezbijedili smo i dovoljne količine rizle koje su dopremljene do kritičnih dionica na teritoriji opštine", istakao je Vujošević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.