Indonezija: Istražitelji uspjeli preuzeti 69 sati podataka o letu
Foto:Anadolija

Indonezija: Istražitelji uspjeli preuzeti 69 sati podataka o letu

Istražitelji iz crne kutije aviona Boinga 737 MAX 8 koji se prošle sedmice srušio u Indoneziji, uspjeli su preuzeti 69 sati podataka o letu, saopštio je zamjenik Nacionalnog komitetta za sigurnost transporta Harjo Satmiko.

Avion kompanije Lion Air pao je 29. oktobra nedugo nakon polijetanja.

Satmiko je kazao kako na obradi podataka iz crne kutije rade ekipe stručnjaka, javlja Anadolija.

Također, Muhamed Sjuagi, čelnik Nacionalne agencije za potragu i spašavanje (BASARNAS), danas je izjavio kako je potraga za žrtvama produžena za još tri dana.

Do sada su, na području avionske nesreće, pronađena 104 tijela. Iz vode je izvučeno 27 tijela.

Takođe, rečeno je kako još uvijek nije pronađena druga crna kutija.

Avion Lion Aira koji je putovao s ostrva Sumatre prema Pangkal Pinangu nestao je s radara 13 minuta nakon polijetanja. U avionu se nalazilo 189 osoba, od toga 181 putnik i osam članova posade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.