Zbog propusta isplatili 165 000 eura pacijentima
KCCG

Zbog propusta isplatili 165 000 eura pacijentima

Za prvih devet mjeseci ove godine 991 pacijent podnio je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) prigovor, između ostalog, na kvalitet zdravstvenih usluga, postupke zdravstvenih radnika.

Za nešto više od pet godina Klinički centar je pacijentima morao, zbog propusta u radu, da isplati više od 165 hiljada eura, saznaje RTCG.

Od marta 2013. do danas bilo je 48 tužbi.

Pomoćnica direktora KCCG Ivanka Vukotić kazala je da je od tog broja u tri predmeta tužbeni zahtjev usvojen.

"U sedam predmeta tužbeni zahtjev je djelimično usvojen. U sedam predmeta je tužba odbijena kao neosnovana, a u osam predmeta povučena. 22 predmeta su u toku. Najveći iznos koji isplaćen po ovom osnovu je 36 hiljada", kazala je Vukotić za RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.