Saradnja na nivou lokalnih samouprava odličan podsticaj za međudržavnu saradnju
Pribilović i Liu Đin

Pribilović primila ambasadora Kine Liu Đina

Saradnja na nivou lokalnih samouprava odličan podsticaj za međudržavnu saradnju

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila je danas u nastupnu posjetu, ambasadora NR Kine, Liu Đina.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i NR Kina njeguju tradicionalno dobre i prijateljske bilateralne odnose, te da u narednom periodu treba raditi na daljem jačanju bilateralne saradnje, posebno u oblasti reforme javne uprave, s fokusom na razvoj lokalnih samouprava i jačanje kapaciteta državnih službenika, navodi se us aopštenju Ministarstva javne uprave.

Ambasador Đin  je kazao da će Kina nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori, posebno u kontekstu daljeg razvoja i partnerstva sa lokalnim samoupravama.

On je istakao da je unapređenje saradnje na nivou lokalnih samouprava, odličan podsticaj za međudržavnu saradnju.

20180211MinistarkajavneupraveSuzanaPribilovicambasadorKineLiuJinFOTO8

Pribilović je istakla da je Crna Gora prepoznata kao jedna od najaktivnih članica  u okviru mehanizma 16+1, te da u narednom periodu saradnju treba intenzivirati u oblasti reforme javne uprave.

"Pribilović je upoznala ambasadora sa dosadašnjim rezultatima  na planu reforme javne uprave, te u tom smislu naglasila važnu podršku Kine u pogledu razvoja lokalnih samouprava. Ona je kazala da će se ministarstvo zalagati za produblijivanje saradnje na svim nivoima, te posebno naglasila značaj saradnje na planu razmjene iskustava i organizacije treniga za državne službenike, u skladu sa dobrim praksama.  U tom pravcu, na sastanku je razmatrano potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva javne uprave sa nekom od kineskih institucija koje se bave obukama za rad u javnoj upravi", saopšteno je iz Ministarstva.

 Pribilović se zahvalila na pozivu za učešće na predstojećoj  Međunarodnoj konferenciji gradova prijateljstva 2018 u Wuhanu na temu razvoja lokalnih samouprava, što predstavlja priliku za diskusiju i dalje unapređenje saradnje prijateljskih gradova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.