Tivat: Razgovarali o uspostavljanju avio linije sa Češkom

Tivat: Razgovarali o uspostavljanju avio linije sa Češkom

Unapređenje turističke privrede, uspostavljanje avio linija sa Tivtom, te Info centra o Crnoj Gori, obrazovanje, učešće na sajmovima te saradnja privrednih komora, najvažnije su teme sastanka predstavnika Opštine Tivat na čelu sa predsjednikom dr Sinišom Kusovcem sa delegacijom Češke privredne komore koju predvode ambasador Karel Urban i predsjednik Jiri Nestaval.

Direktorka češkog aerodroma Pardubice Hana Šmejkalova predložila je  uspostavljanje čarter letova tokom ljeta sa kompanijama „Smart Wings“  
i „Montenegro Airlines“ i istakla spremnost na veoma usku saradnju i  pojačan zajednički marketing, saopšteno je iz tivatske opštine.

„Češka želi da nastavi saradnju sa Crnom Gorom, naročito u oblasti  turizma, ali i u drugim sferama, i ovaj susret predstavlja početni  korak u tom pravcu“, rekao je Urban, ambasador Češke.

„Turizam i investicije su najznačajnija odrednica razvoja tivatske  opštine i Crne Gore uopšte, a velike investicije koje se realizuju na  teritoriji Tivta su doprinijele da Opština bude pristutna na  turističkoj mapi kao atraktivna nautička i turistička destinacija. U  tom pozicioniranju, uspostavljanje dobre avio konekcije igra veliku i  važnu ulogu“, saopštio je predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Aerodroma Tivat, Fakulteta  za mediteranske poslovne studije, kao i najvećih investicionih  projekata u Crnoj Gori - Porto Montenegro i Luštica Development.

Predsjednik PK Češke Jiri Nestaval prenio je interesovanje čeških  investitora za aranžmane u Crnoj Gori i predložio formiranje Info  centra o Crnoj Gori u okviru PK Češke, radi promocije turističkih  potencijala, istorije i kulture.

Na sastanku je predložena studentska razmjena između dvije zemlje u  oblasti obrazovanja i usavršavanja u turizmu, hotelijerstvu i  gastronomiji ali i saradanja kroz IPA projekte. Dogovoreno je  potpisivanje memoranduma o saradnji sa nekim od čeških gradova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.