Kina: Nakon četiri dana u rijeci pronađeni autobus i devet tijela (VIDEO)
Foto:Twiter

Kina: Nakon četiri dana u rijeci pronađeni autobus i devet tijela (VIDEO)

Službeni kineski mediji objavili su da su spasilačke ekipe pronašle autobus, koji je prije četiri dana s mosta pao u rijeku Jangce, i devet tijela.

Navodi se da je plutajući kran izvukao autobus iz rijeke u srijedu uveče. Očekuje se da će nakon izvlačenja spasioci pretražiti autobus ne bi li pronašli još neku od žrtava. U autobusu je u trenutku nesreće bilo 14 putnika i vozač.

Do saobraćajne nesreće došlo je u nedjelju, kada je autobus iznenada prešao u suprotnu traku i udario u automobil, a zatim sletio s mosta u rijeku. Rijeka Jangce je poznata po jakim strujama i drugim opasnostima.

Crna kutija koja je snimala mehaničko stanje autobusa i operativne detalje pronađena u srijedu ujutru i predata policiji.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.