Vlada će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera
Simović sa predsjednicima opština

Simović sa predsjednicima osam opština

Vlada će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera

Vlada Crne Gore će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera, kroz aktuelne i buduće projekte u dijelu unapređenja infrastrukture, a posebno projekte koji treba da doprinesu jačanju ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života građana opština na sjeveru i uopše sjevera i cijele Crne Gore.

Ovo je danas poručio potpredsjednik Vlade Milutin Simović koji se u Pljevljima sastao sa predsjednicima osam opština na sjeveru Crne Gore.

Sastanak je organizovan na margini  nacionalne Konferencije o poljoprivrednom i ruralnom razvoju koja se održava u Pljevljima, a prisustvovali su mu predsjednici opština  Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Žabljak, Šavnik, Andrijevica, Petnjica i Kolašin.

“Imao sam posebnu priliku i zadovoljstvo da razgovaram sa predsjednicima opština na sjeveru. Ovo je bila odlična prilika da u otvorenom i dugom razgovoru razmotrimo sve aktuelne projekte koji se realizuju na području tih opština, kao i projekte koje treba da započenemo u narednoj godini, kroz novi kapitalni budžet za 2019. godinu. Zajednička je ocjena da su svi ti projekti dobro svih građana i sjevera Crne Gore”, kazao je potpredsjednik Simović.

449935013075277031812168273061250749956096n

Danas su kako je saopštio Simović svi zajedno potvrdili opredijeljenost "da je sjever naša zajednička šansa i naša velika obaveza".

"Sa takvim opredjeljenjem u narednom periodu odnosićemo se i prema svim problemima koji su prisutni na sjeveru, ohrabrivati preduzetne i odgovorne lokalne samouprave i biti podrška realizaciji svih kapitalnih projekata koji znače novu i važnu infrastrukturu Crne Gore, a posebno projekata koji treba da doprinisu jačanju ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta, jednom riječju poboljšanju kvaliteta života građana sjevera i Crne Gore”, poručio je Simović.

Na sastanku je istaknuta potreba da se sa nivoa lokalnih samouprava još angažovanije nastavi komunikacija sa državnim institucijama i da se prepoznaju nove razvojne mogućnosti u oblasti poljoprivrede, energetike, drvne industrije i drugim oblastima, a koje će rezultirati novim projektima za dobro građana. 

449508173075277098478823103427086145028096n

Predsjednici opština su iskazali zadovoljstvo zbog izdašne podrške Vlade, ističući da im značajnu sigurnost i podsticaj za dalji rad i rješavanje problema daje snažna podrška i kontinuirana prisustnost na terenu predstavnika Vlade, posebno premijera Duška Markovića i potpredsjednika za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića. 

“Formula zajedničkog uspjeha je naša zajednička, otvorena i kontinuirana komunikacija”, poručio je Simović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.