Veljović:Starješine CB da vrate u službu  110  policajaca
Veselin Veljović

MUP

Veljović:Starješine CB da vrate u službu 110 policajaca

Direktor Uprave policije Veselin Veljović na poslednjem kolegijumu je izdao nalog da starješine svih centara bezbjednosti i drugih odsjeka i odjeljenja pronađu mjesta za povratak u službu svih neraspoređenih službenika MUP-a.

 Tako će do kraja godine vratiti u službu 110 neraspoređenih službenika Uprave policije koji su godinama primali platu, a nijesu bili raspoređeni.

To će mu, kako saznaje Dan, omogućiti Vlada, koja će u novi predlog zakona o unutrašnjim poslovima unijeti uredbu kojom se radno mjesto odvaja od zvanja. Prema važećem zakonu, neraspoređeni službenik ne može biti raspoređen u službi na funkciju nižu od one koju je pokrivao prije smjene.

Iz Uprave policije je saopšteno da država trpi veliku štetu zbog neraspoređenih službenika, kojima je prosječna mjesečna plata 462 eura, a ne rade ništa.

Iz MUP-a su saopštili za Dan, da ne posjeduju podatke koliko se novca godišnje isplaćuje tim službenicima. Ipak, ukoliko je prosjek njihovih zarada 400 eura, ispada da se iz državne kase u ove svrhe za godinu dana izdvoji 1.828.800 eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.