Predlog da cetinjska djeca dobijaju besplatne udžbenike izostavljen s dnevnog reda
Demokrate

Predlog da cetinjska djeca dobijaju besplatne udžbenike izostavljen s dnevnog reda

Na samom početku sedme sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, ponovo je, golom silom, bez valjanog obrazloženja, predlog Odluke Kluba odbornika Demokrata da sva cetinjska djeca od naredne godine dobijaju besplatne udžbenike izostavljen sa dnevnog reda, navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SP Cetinje.

"Predsjednik Kluba, Danilo Mrvaljević, prije samog glasanja, predložio je da se, ako već Prijestonica nema sredstava za udžbenike (što je više nego žalosno), svi odbornici cetinjskog parlamenta u potpunosti odreknu svojih primanja, kao i lokalni funkcioneri i njihovi zamjenici, sekretari sekretarijata i njihovi zamjenici, kao i direktori lokalnih preduzeća i njihovi zamjenici, u tom iznosu, što bi bilo dovoljno da se obezbijede besplatni udžbenici, sa 0 € opterećenja za budžet! Kako bi dokazali svoju iskrenu namjeru, bez ikakve političke priče, tražili smo prekid sjednice i odlaganje rasprave, ako treba i za dan, dva, dok svi pomenuti ne potpišu izjave i saglasnost", kažu Demokrate Cetinja.

Predstavnici vladajuće DPS-SD koalicije potpuno su se kako dodaju u saopštenju, oglušili na ovaj predlog.

"Nijedan od odbornika ove grupacije nije ni pomislio da uputi bilo kakav komentar ili odgovor na ovu, po nama, sasvim otvorenu i poštenu ponudu, već su se pravili da nijesu čuli i ponovo pritisnuli tastere da se ova tačka izostavi sa dnevnog reda! Tokom rasprave u vezi izmjena i dopuna Godišnjeg programa razvoja za 2019. godinu, iz klupa DPS-a čuli smo zaprepašćujuće podatke da je Prijestonica do sad "bacila" 1.400.000,00€ za propali projekat "MACCOC", te da još i prijeti tužba gospođe Marine Abramović, kao i druge oblike rasipanja novca građana svih ovih godina. Sve ovo su nazvali "greškama" i kazali da opozicija treba da sa njima podijeli odgovornost!? Zaista nečuveno!", navode Demokrate.

Insistirali su kako kažu na odgovorima u vezi projekta sanacije i konačnog rješavanja crne ekološke tačke - Ponora.

"Ovaj projekat je po nama morao biti uvršten u Godišnji program razvoja, jer je sramno kako se lokalna vlast odnosi prema građanima koji žive u tom dijelu grada svih ovih godina, stalno izloženi velikoj opasnosti od širenja infekcije. Ni ovdje nijesmo dobili adekvatan odgovor, već ponovo priču o studijama i dokumentaciji, te najavu da bi se ovaj projekat mogao naći u programu razvoja tek za 2020. godinu", kažu iz kluba odbornika Demokrata.

U toku zasijedanja po ovoj tački dnevnog reda, predstavnici SD-a, dr Gazivoda i ponovo angažovani dr Ivanović, napustili su salu, dodaje se u saopštenju.

"Ne želeći nipošto da DPS-u služimo kao zamjena za SD i obezbjeđujemo im kvorum, i Demokrate su odmah zatim napustile salu, što su uradile i naše kolege iz GP URA, kao i jedan odbornik SDP-a, dok su dva preostala predstavnika SDP-a ostali i priveli kraju raspravu sa DPS-om. No, u konačnom, svako vodi politiku onako kako smatra da treba, a građani o tome daju svoj sud na izborima, te ovaj postupak kolega iz SDP-a nećemo dalje komentarisati. Katastrofalno vođenje sjednice od strane predsjednice Skupštine, uz stalno prekidanje u izlaganjima i oduzimanje riječi opozicionim odbornicima, obilježilo je i ovu sjednicu.  Nakona svega navedenog, građanima Cetinja ostavljamo da sami prosude ko se iskreno bori za ovaj grad, a ko se bavi populizmom, politikanstvom i tu je isključivo zbog zadovoljenja ličnih interesa.", zaključuju Demokrate.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.