Kašogijev sin stigao u SAD
Salah Kašogi i Mohamed bin Salman/ Foto : Tanjug/ AP/ Saudi Press Agenc

Kašogijev sin stigao u SAD

Sin saudijskog novinara Džamala Kašogija ubijenog 2. oktobra u Turskoj, stigao je u SAD, prenijela je američka televizijska mreža CNN pozivajući se na izvore bliske porodici.

Salah bin Džamal Kašogi, koji ima dvojno američko i saudijsko državljanstvo, ranije nije bio u mogućnosti da napusti Saudijsku Arabiju zbog zabrane putovanja.

Portparol Stejt departmenta Robert Paladino izjavio je da su SAD zadovoljne što je Kašogijevom sinu dozvoljeno da napusti Saudijsku Arabaiju, dok je šef američke diplomatije Majk Pompeo ranije pozvao saudijske vlasti da mu dozvole odlazak iz zemlje.

Salah Kašogi je najstariji sin ubijenog novinara. Kašogi (59) ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu gdje je otišao po dokumente za vjenčanje s turskom državljankom.

Rijad je u prvoj reakciji saopštio da je Kašogi napustio konzulat, da bi kasnije pod međunarodnim pritiskom naveo da je novinar izgubio život u tuči u konzulatu. Turski mediji su prije toga prenijeli da je novinar mučen prije smrti.

Jedan porodični prijatelj rekao je ranije za AP da je Salah bio pod zabranom putovanja od kada je njegov otac počeo da kritički piše o princu u Vašington postu.

Saudijski kralj Salman i prestolonasljednik Mohamed bin Salman primili su prije nekoliko dana u palati u Rijadu Kašogijevog sina Salaha i njegovog brata Sahela i izrazili im saučešće, prenijela je državna novinska agencija SPA.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.