Evo KAKO da se našminkate za posao, obratite pažnju
Ilustracija

Evo KAKO da se našminkate za posao, obratite pažnju

Kao što je za posao važno izabrati odgovarajuću odjeću, bitno je kako i koliko se našminkati.

Šminka najviše zavisi od toga o kakvom je radnom mjestu riječ i kako izgleda konkretni radni dan, podrazumijeva li kontakte sa više ljudi, sastanke sa poslovnim partnerima ili ništa od toga. Trebalo bi je iskoristiti da se istakne svoja prirodna ljepota i sakriju eventualni nedostaci.

Ukoliko radite sasvim običan kancelarijski posao, gdje nema propisanog dres koda, čak ne morate ni da se šminkate, ako ne želite, ali bi ipak valjalo staviti malo mejk apa, makar tanji sloj pudera i ruž, jer žena tada izgleda urednije, prijemčivije, društveno prihvatljivije. 

Međutim, ukoliko često imate sastanke ili ste na visokoj poziciji u firmi, veoma je važno kako izgledate a to znači i kako ste se našminkali.

U svakom slučaju, pravilo je da šminka za posao treba da bude umjerena, nikako napadna, linije i nijanse da budu nježne i blage.

Ona podrazumijeva prvo hidratantnu kremu, te lagani puder i rumenilo, maskaru i ruž za usne. Što se ruža tiče, on ne smije da bude jarkih ili tamnih boja, jer one djeluju napadno i grubo. Zato samo nježne nijanse.

Kao i kod ruža i kod rumenila valja biti veoma umjeren, jer previše rumenila, još ako je jače boje, djeluje i neukusno i neprirodno i neprofesionalno.

Ni debeli slojevi ajlajnera nisu nešto čime ćete se proslaviti i privući pozitivnu pažnju. Zato samo tanak sloj uz liniju trepavica.

Ni nokti ne smiju da budu previše upadljivi, bitno je da su uredni i njegovani a što se laka tiče preporučljivo je da i on bude u nekoj nježnoj nijansi.

Poželjno je uvijek imati pri ruci puder, ruž, rumenilo i lak za nokte u nijansama sa kojima ste došli na posao, kako biste tokom dana po potrebi mogli šminku da popravite.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.