Kontrolno saslušanje Nurkovića u srijedu
Osman Nurković

Kontrolno saslušanje Nurkovića u srijedu

Kontrolno saslušanje ministra saobraćaja i pomorstva, Osmana Nurkovića, o razvojnoj politici Aerodroma Crne Gore u svijetlu predloženog koncesionog akta, biće održano u srijedu.

Odluku o kontrolnom saslušanju donijeli su članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na današnjoj sjednici.

Tom skupštinskom tijelu su polovinom septembra dostavljene dvije inicijative za održavanjem konsultativnog, odnosno kontrolnog saslušanja u vezi sa aerodromima, koje su dostavili poslanici Socijaldemokrata i Demokratske partije socijalista.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina.

Prema predlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prohoda aerodroma.

Nurković je nedavno kazao da država neće dati nikakvu garanciju budućem koncesionaru Aerodroma Crne Gore i dodao da se benefiti mogu očekivati tek nakon davanja koncesije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.