Medojević: IDU će pažljivo pratiti rad crnogorskog  pravosuđa
Medojević i Kristijan Katner

Sastanak u Njemačkoj

Medojević: IDU će pažljivo pratiti rad crnogorskog pravosuđa

Predsjednik PzP i član predsjedništva DF Nebojša Medojević, sastao se danas u Minhenu sa Generalnim sekretarom Međunarodne Demokratske Unije IDU, Kristijanom Katnerom.

Medojević je upoznao Katnera sa, kako je kazao, "organizovanim sistematskim progonom DF koji se operativno realizuje preko Glavnog Specijalnog Tužioca Milivoja Katnića, Predsjednika Višeg Suda Borisa Savića i Ministra pravde Zorana Pažina"

Medojević je kazao da je izvršena zloupotreba tužilaštva i višeg suda oko kažnjavanja njega i Milana Kneževica zatvorom te, kako je kazao,  ignorisanja poslaničkig imuniteta i brutalnog miješanja pravosuđa u rad Parlamenta.

"Ugrožena je sloboda govora, sloboda političkog djelovanja poslanika, sprječava se otvaranje javnih debata o švercu cigareta, droge, kriminalu, korupciji.Katnić i Savić brutalno ugrožavaju parlamentarnu demokratiju i dezavuišu ulogu Parlamenta. Katnić u svim slučajevima protiv mene , protivzakonito zloupotrebljava tužilaštvo u osveti zbog mojih upornih insistiranja da se rasčisti i njegova uloga u ratnim dešavanjima u Cavtatu, gdje je bio ratni okupacioni upravnik i maltretirao i terorisao civile, kao i njegove kontroverzne veze sa vođama švercerske i farmaceutske mafije", istakao je Medojević.

Kako je saopšteno iz Pokreta za promjene, Katner je iskazao posebno interesovanja za razvoj ove nove situacije oko kažnjavanja poslanika zatvorom zbog njihovih javno izgovorenih riječi i političkih stavova i obavijestio Medojevića da će IDU pažljivo pratiti kako će crnogorsko pravosuđe reagovati u odnosu na slobodu govora poslanika, i javnog ukazivanja na korupciju i kriminal.

IDU je, podsjećaju, najveća globalna organizacija koja okuplja najveće partije iz svijeta, a koje pripadaju desnom centru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.