U  istrazi protiv nikšićke grupe saslušan policijski funkcioner

U istrazi protiv nikšićke grupe saslušan policijski funkcioner

Policijski funkcioner Duško Koprivica saslušan je prekjuče u Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru istrage koja se vodi protiv tri kriminalne grupe osumnjičene za više likvidacija, ali i planiranje ubistava koja su spriječena akcijom policije. Koprivica se na spisku svjedoka našao nakon što je tužilaštvo došlo do sumnje da je nikšićka grupa koju je predvodio Ranko Radulović planirala da ga ubije.

Koprivica je tužiocu objasnio koje istražne radnje je preduzimao prema pripadnicima kriminalnih grupa protiv kojih se vodi istraga. On je prekjuče viđen u SDTu gdje se ovim povodom zadržao oko dva sata.

Prema nezvaničnim saznanjima, govorio je o saznanjima koja je imao o osumnjičenima, kao i da je upozoren na moguće ugroženu bezbjednost.

Osim njega, u nastavku istrage planirano je saslušanje i bivših službenika ANB-a Zorana Lazovića, i Duška Golubovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji su, takođe, prema podacima SDTa, bili mete ovih grupa.

Istragom su obuhvaćene još dvije kriminalne grupe. Drugu grupu je predvodio Igor Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „škaljarskog klana”. Na čelu treće grupe bio je Erogen Brajović iz Albanije, i ta grupa je djelovala na teritoriji te države.

Na osnovu operativnih podataka sa terena, policija je uhapsila Nikšićane Dejana Vujovića i Stefana Perovića i Zlatka Matanovića iz Albanije. Potom su uslijedila hapšenja Ranka Radulovića, njegovog sina Željka i bratanića Stefana Radulovića (22), Luke Radulovića (24), Ratka Martinovića (38), Darka Vickovića (38), Nikole Mandića (20) i državljana Bosne i Hercegovine Nenada Lubure (52) i Radoja Preradovića (54). Poslednji je uhapšen Radulovićev saradnik Radoš Petrušić.

Osim državnih funkcionera, na meti kriminalne grupe bilo je i nekoliko osoba koje se u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantne, među kojima su braća Vjekoslav i Jugoslav Lambulić, kao i nekoliko članova „kavačkog klana”. Svi oni treba da daju iskaz u SDT-u.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.