Policajci zlostavljali Bjelopoljca, prijetili da će mu peglom unakaziti lice, odsjeći prste
ilustracija

Pokrenuta istraga

Policajci zlostavljali Bjelopoljca, prijetili da će mu peglom unakaziti lice, odsjeći prste

Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv dvojice policajaca iz Herceg Novog zbog sumnje da su zlostavljali K.D. iz Bijelog Polja, primoravajući ga da prizna više krađa. Kako je saopšteno Danu, oni su to radili van radnog vremena. Osumnjičeni su da su Bjelopoljcu nanijeli više teških tjelesnih povreda i da su mu prijetili da će mu odsjeći prste.

Uporedo sa tužilaštvom, i disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova je pokrenuo postupak protiv policijskih službenika P.M. i M.LJ. zato što su se van službe ponašali suprotno Kodeksu policijske etike.

Oni su nanijeli više tjelesnih povreda oštećenom K.D. iz Bijelog Polja, zaposlenom u lokalu “Negro”, koji se nalazi u sklopu aerodroma Tivat. To su uradili da bi od njega iznudili priznanje da je krao novac i druge stvari iz tog lokala saopšteno je iz MUP-a, prenosi Dan.

Sumnja se da je policijski službenik P.M. u vremenskom periodu od 10.17 do 10.20 u magacinu lokala “Negro” napao K.D., kojeg je udarao nogama šakama po glavi i tijelu, nakon čega je izašao iz magacina.

Zatim se ponovo vratio u magacin u 10.32 i nastavio da udara mladića rukama i nogama po glavi i tijelu, prijeteći mu rasklopljenim nožem i zastrašujući ga riječima:”Priznaj da si krao po lokalu. Hoćeš li sada da ti otkinem prst”? To je trajalo do 10.38, a nakon toga je K.D. službenim vozilom odvezao do iznajmljenog stana u kojem Bjelopoljac inače boravi, a koji se nalazi u sklopu kuglane u mjestu Radanovići.

Policajac je zajedno s njim ušao u stan, a zatim obavio pretres tražeći ukradene stvari iz lokala “Negro”. Međutim, kako nije pronašao ništa, policijski službenik P.M. je nastavio da udara K.D. i opet mu prijetio da će mu odsjeći prste. U jednom trenutku je šaku K.D. stavio na sto, a potom ga vrhom noža udario u gornji dio desne šake, nanoseći mu tjelesne povrede, pri čemu mu je kazao:”Ovo ti je da se opametiš. Vidi… prijavi me… a sjutra ćeš doći na posao”. Potom je izašao iz stana.

Nakon kraćeg vremena, ponovo se vratio u stan sa kolegom M.Lj. Nastavili su da udaraju K.D. rukama i nogama, prijeteći mu: “Priznaj da si krao. Koliko hiljada si ukrao ljetos”?.

Nakon toga je policijski službenik M.Lj uzeo peglu i zaprijetio oštećenom: “Hoćeš li da ti izgorim facu ako ne priznaš”? To je trajalo 10-15 minuta, nakon čega su policijski službenici pri odlasku zaprijetili oštećenom: “Ne smiješ nikome ovo prijaviti, niti reći, niti smiješ otići za Bijelo Polje. Naći ćemo te, obje ćemo ti noge polomiti”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dvojica policajaca su osumnjičeni da su počinili težu povredu službene dužnosti iz člana 106 stav 1 tačka 4 Zakona o unutrašnjim poslovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.