Medenica zadovoljna radom Osnovnog suda na Cetinju

Pohvalila kvalitetno rješavanje predmeta

Medenica zadovoljna radom Osnovnog suda na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom o saradnji sudskih i lokalnih vlasti i modelima njenog unapređenja.

Gradonačelnik Kašćelan je informisao predsjednicu Medenicu o aktivnostima gradske uprave usmjerene na stvaranje boljih uslova za stanovanje, kao i za efikasnije vršenje poslova zaposlenih u cetinjskom Osnovnom sudu.

On je istakao da je tijesna saradnja lokalne uprave i sudskih organa neophodna kako bi se povećalo povjerenje građana u institucije sistema što je jedan od osnovnih uslova za jačanje demokratije i vladavine prava.

Medenica je pohvalila rad Osnovnog suda na Cetinju, ističuću ostvareni nivo ažurnosti i efikasnosti i kvalitet rješavanja predmeta.

Ona je podsjetila da je Evropska komisija prepoznala izuzetne rezultate rada crnogorskih sudova i dodala da treba nastaviti i jačati dobru praksu kako bi se procesni zakoni primjenjivali dosljedno, u cjelosti, i uspješno odgovorilo svim budućim izazovima.

Sagovornici su se saglasili da je transparentnost rada sudova na zadovoljavajućem nivou, ali da konstantno treba raditi na unapređenju efikasnosti i nezavisnosti pravosudnih organa i njihovoj otvorenosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.