Usvojena Strategija upravljanja ljudskim resursima u Upravi policije
Safet Korać

Usvojena Strategija upravljanja ljudskim resursima u Upravi policije

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Strategiju upravljanja ljudskim resursima u Upravi policije za period 2019-2024 godine, čijom će se realizacijom znatno unaprijediti stanje u ovoj oblasti.

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne projekte, Safet Korać, kazao je da se razvijanje sistema upravljanja ljudskim resursima zasniva na savremenim standardima i procedurama zapošljavanja, osposobljavanja i napredovanja u profesionalnoj karijeri. 

„Dokument daje i doprinos u procesu pristupanja Evropskoj uniji, jer Crna Gora posebnu pažnju posvećuje vladavini prava i jačanju administrativnih kapaciteta organa. Kroz poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, mi usvajamo i primjenjujemo instrumente od ključnog značaja za razvoj policije“, istakao je Korać. 

Korać je istakao da je izradi Strategije prethodila analiza, koja je ukazala na određene nedostatke u trenutnom sistemu upravljanja i planiranja, naročito u oblasti policijskog obrazovanja, starosnoj i rodnoj strukturi, kao i procesu zapošljavanja i ocjenjivanja.

Osnovni cilj strategije, kako je istakao generalni direktor Korać, je stvaranje sistema u kojem kompetentni policijski službenici profesionalno i odgovorno obavljaju poslove očuvanja bezbjednosti pojedinaca, zajednice i države. 

Za realizaciju ove Strategije biće zaduženo posebno Koordinaciono tijelo koje će biti sastavljeno od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.