Digitalna transformacija glavna tema Samita 100 biznis lidera jugoistočne Evrope
Foto: Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope

Okuplja najistaknutije poslovne lidere iz regiona

Digitalna transformacija glavna tema Samita 100 biznis lidera jugoistočne Evrope

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je glavna ovogodišnja tema digitalna transformacija, održan je u Beogradu.

Tokom dva dana stručnjaci i ministri iz zemalja regiona govore o temama mobilnosti rada, energetske održivosti, jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija i konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, saopšteno je sa Samita. 

Kako se navodi, jedna od tema prvog dana Samita bila je i olakšavanje trgovine u regionu. Resorni ministri poručili su da će u narednom periodu, kroz jasne akcione planove, omogućiti harmonizaciju priznavanja dokumenata i sertifikata zemalja regiona, kao i zajedničke kontrole na granici u cilju skraćivanja vremena i smanjenja troškova spoljne trgovine.

Na Samitu je učestvovao potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović.

”Politika mora sa riječi da pređe na djela. U Beogradu su ambasadori svih zemalja regiona, pozovite ih i recite im šta su današnji zahtjevi biznisa“, saopštio je Gvozdenović.

Ministarskipanel01

Foto: Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope

On je dodao da je Crna Gora investirala milijardu eura da bi se energetski povezala sa Italijom i pozvao sve države koje imaju viškove struje da je izvoze preko Crne Gore. 

Inicijator i organizator Samita100 biznis lidera je Srpska asocijacija menadžera, uz podršku Udruženja menadžera Slovenije, Hrvatske udruge poslodavaca i biznis partnera iz regiona - Atlas fondacija iz Crne Gore, Alkaloid iz Makedonije, BBI Bank i ASA holding iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, kao i predstavnike država. 

Samit100 biznis lidera, prvi je takav skup u regionu, zamišljen kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima za unaprjeđenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona. Ove godine Samit100 održava se sedmi put.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.