Foto: Gov.me

Marković sa čelnicima Svjetske organizacije

"CG mala zemlja, ali država sa vizijom, zato na nas možete računati"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na kraju 73. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa najvišim zvaničnicima Svjetske organizacije – generalnim sekretarom Antoniom Guterešom i predsjednicom Generalne skupštine Marijom Fernandom Espinozom Garsez.

Ponovivši snažnu posvećenost naše zemlje poštovanju temeljnih principa i snaženju uloge Ujedinjenih nacija kao jedine platforme na kojoj je moguće odbraniti zajedničke vrijednosti za koje se zalažemo predsjednik Marković je istakao da je Crna Gora utemeljena upravo na principima na kojima počivaju Ujedinjene nacije.

„Mi smo država multivjerskog i multinacionalnog sklada. Crna Gora je mala zemlja, ali država sa vizijom. U Crnoj Gori imate iskrenog partnera za reforme koje ste započeli. Na nas, stoga, možete računati“ – rekao je premijer na sastancima sa najvišim zvaničnicima UN.

DoQdtzdWkAAVXlU

Najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija su se zahvalili predsjedniku Markoviću na podršci reformama UN, a posebno, kako su naglasili, na konstruktivnoj i stabilizirajućoj ulozi Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana.

DoQdujZXgAAysRW

Predsjednik Marković je ocijenio na sastancima da je saradnja naše zemlje i cijelog sistema UN u proteklom razdoblju, a pogotovo od obnove crnogorske nezavisnosti, bila dragocjena za Crnu Goru, pogotovo za procese snaženja naših institucija i kapaciteta.

Sastancima su prisustvovali ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović i šefica Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama prof. dr Milica Pejanović Đurišić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.