Demokrate Žabljak: Da se naplati svaki euro potraživanja preduzeća  „Komunalno i vodovod“ Žabljak
Foto: Demokratska Crna Gora

Na sjednici SO Žabljak

Demokrate Žabljak: Da se naplati svaki euro potraživanja preduzeća „Komunalno i vodovod“ Žabljak

Na III sjednici SO Žabljak odbornici Demokrata su uputili niz odborničkih pitanja predsjedniku Opštine i predsjedniku SO. Između ostalog, postavljena su pitanja u vezi sa pomoći poljoprivrednicima, a koja izostaje poslednjih godina, ideje o mogućnosti pravljena doma za stare, deponiji za odlaganje građevinskog otpada, kao i mnoga druga pitanja o rješavanju drugih lokalnih problema, saopštile su Demokrate.

"Ovu sjednicu SO Žabljak obilježilo je povlačenje Odluke o davanju na upravljanje deponije za odlaganje komunalnog otpada privatniku od strane predsjednika Opštine. Naime, na dnevnom redu je bio Predlog odluke o potvrđivanju Odluke predsjednika Opštine Žabljak o davanju deponije za odlaganje komunalnog otpada izvjesnoj privatnoj firmi „Inter Trejd“. Na samom početku sjednice predsjednik Opštine je povukao prijedlog odluke", istakli su.

Nadaju se, kako su naveli, da je i sam predsjednik svjestan koliko bi ova odluka bila pogubna za d.o.o „Komunalno i vodovod“ i otavila ga bez najznačajnije radne jedinice koja ostvaruje skoro polovinu ukupnih prihoda ovog preduzeća. Ovom odlukom se pokušava privatizovati zdravi dio posrnulog preduzeća d.o.o „Komunalno i vodovod“. Na ovaj način, kako navode, očigledno se htjelo privatnoj kompaniji besplatno ustupiti infrastruktura vrijedna više miliona eura, kako bi se na štetu građana Žabljaka određena lica bogatila.        

"Osim toga, na ovoj sjednici SO imenovana je Opštinska izborna komisija u kojoj će Demokrate imati svog člana", naveli su.

Ono što treba istaći, smatraju oni, jeste i to da je usvojena Odluka o zaduženju d.o.o „Komunalno i vodovod“ u iznosu od 18.000 € kako bi se radnicima isplatile naknade za minuli rad dobijene na osnovu tužbi. U vezi sa tim istakli su da ovo javno preduzeće ne može iznos isplatiti iz tekućeg poslovanja, već će se morati zadužiti kod privatnih banaka, iako će se zbog nesposobnosti menadžmenta otpisati stotine hiljada eura zastarjelih potraživanja.

"Demokrate Žabljak će nastaviti sa inicijativama da se naplati svaki euro potraživanja preduzeća d.o.o „Komunalno i vodovod“ Žabljak, kako bi zaštitili javni interes i prava građana", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.