Prioriteti putna infrastruktura i sanacija Doma kulture na Luštici

Prioriteti putna infrastruktura i sanacija Doma kulture na Luštici

Izgradnja putne i vodovodne infrastrukture, sanacija seoskih puteva i Doma kulture na Luštici prioritetni su projekti koji će u narednom periodu značajno poboljšati kvalitet života građana u ovom dijelu Opštine Herceg Novi, saopšteno je nakon radne posjete predstavnika Opštine Mjesnoj zajednici Luštica.

Raspisan je tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju glavnog puta na Luštici, a uskoro će se pred odbornicima lokalne Skupštine naći i odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju vodovodne mreže, kazao je predsjednik Opštine Stevan  Katić.

Predstavnici mještana su istakli da je nedostatak komunalne infrastrukture decenijska boljka Luštice i da će biti potrebno dosta ulaganja.

Predsjednik Mjesne zajednice Luštica Jovan Moric potvrdio je da je sanacija puta projekat od posebnog značaja za razvoj Luštice. Ona bi trebalo da podrazumijeva presvlačenje novim slojem asfalta i manja proširenja na mjestima gdje je to moguće.

Morić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog potvrde da će se sanacija Doma kulture naći u planu za narednu godinu. Kako kaže, potrebno je uraditi novu ploču kako bi se sačuvalo ono „što su naši očevi i djedovi gradili“.

On dodaje da je više sela dobilo novu javnu rasvjetu, a ostalo je da bude postavljena u još dva sela, što očekuje da će biti završeno do kraja ove godine.

Takođe, na inicijativu Mjesne zajednice dogovoreno je da će tokom naredne sezone na Luštici dežurati komunalni policajac, radi boljeg nadzora u ovoj oblasti.

Konstatovano je da su tokom protekle godine realizovani projekti i ideje koji su veoma značajni za mještane. Formirano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Bijela, što se odmah pokazalo kao dobar potez i značajno unaprijedilo civilnu zaštitu na poluostrvu. Završena je izgradnja vidikovca sa pogledom na Herceg Novi, koji je tokom ljeta bio izuzetno dobro posjećen, kao i markiranje pješačkih staza na poluostrvu, a u završnoj fazi je projekat postavljanja nove turističke signalizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.