Glavni grad i ove godine dio kampanje za borbu protiv Alchajmera

Glavni grad i ove godine dio kampanje za borbu protiv Alchajmera

Glavni grad će i ove godine biti dio kampanje za borbu protiv Alchajmerove bolesti, čiji se dan obilježava 21. septembra.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić sastala se danas sa predstavnicima NVO Futura Almom Orahovac i Željkom Krgovićem, kao i predsjednikom Udruženja penzionera Ilijom Stanišićem, gdje je zaključeno da akcije svih relevantnih institucija moraju biti kontinuirane, a ne samo bazirane na jedan mjesec u godini.

“Uložiću sve lične i profesionalne kapacitete da se ova kampanja, koja ima za cilj da probudi svijest građana ne samo o Alchajmerovoj bolesti, već i o važnosti prevencije i metodama poboljšanja života oboljelih i njihovih porodica, i ove godine realizuje uspješno i kvalitetno”, dodala je Vujačić.

Osim dijeljenja promo materijala tokom Dana protiv Alchajmerove bolesti planirano je i organizovanje mini turnira u šahu, na kojem bi učestvovali profesionalni šahisti i penzioneri kao predstavnici populacije koju ova bolest najčešće i pogađa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.