Leković: Nervoza izbija iz redova DPS-a
Momčilo Leković

Reagovanje Demokrata

Leković: Nervoza izbija iz redova DPS-a

Teško je ne primijetiti nervozu koja izbija iz redova OO DPS-a Bar, smatra Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar.

"Pa, hajde da vas, u namjeri da pokažemo dobronamjernost, malo pokušamo da opustimo tako što ćemo vam na početku ovog reagovanja ispričati jedan vic koji se ovih dana širi po Baru, a glasi ovako: Šta je nedosanjani san saopštenja barskog DPS-a? Pa, da bude potpisano", počeo je Leković.

Kako je kazao, nada se da će se lakše podnijeti ako primijetie da u javnim iskazima DPS-a postoje i znaci određenog rastrojstva čiji se simptomi sastoje u tome da naprasno mijenjaju sadržaje saopštenja koja jednom pošalju, počevši od naslova, pa nadalje.

"Tako ste posljednjom prilikom, iz neobjašnjivih razloga, odustali od saopštenja u kojem svoje dojučerašnje saradnike nazivate "otpisanom kvantaškom grupom". Zbog čega ste odustali od tog saopštenja? Da li vas je pozvao neko iz te "otpisane kvantaške grupe"? Da li ste uvidjeli da ste time samo potvrdili navode našeg saopštenja, pa brže-bolje napisali novo u kojem kažete da živimo u paralelnoj stvarnosti", kazao je Leković.

A to, smatra on,  i nije tako daleko od istine. Naime, čini se, kako kaže, da je jedino u paralelnoj stvarnosti moguće da jedna vlast, u mjestu kao što je Virpazar, koje danas važi za jedno od najposjećenijih mjesta u Crnoj Gori, odbija da uvede komunalni red.

"Da li je moguće da u varošici kojoj se elitni turizam sam nametnuo kao privredna djelatnost od kojeg koristi ima samo mjesto, njegovi stanovnici, ali i opština Bar ne postoji ispostava komunalne policije i komunalne inspekcije? Je li tu vaš odbornik iz prošlog saziva, Đuro Marković, i dalje predsjednik Mjesne zajednice? Primjećuje li da je Virpazar u opsadnom stanju s obzirom na broj turista i različitost prostora sa kojih ti turisti dolaze? Smatrate li da bi površine u Virpazaru trebalo sređivati? Ili mislite da elitni turisti treba da zatiču smeće na nepun kilometar od Virpazara? Da li su to prizori dostojni zone Nacionalnog parka? Je li vam to lice barskog turizma? Uz jezero i uz rijeku - pješačka zona, a duž nje 3 kontejnera koja se prazne svaka četiri dana, da li je to ono što je potrebno Virpazaru i Baru", navodi Leković.

A dok se čeka da se DPS sjeti da dovedu u red stanje na Virpazaru, pitao ih je nešto drugo: Zašto je jedan od osnivača i sin vlasnika firme koja je dužna 400000 eura poreza državi podnio ostavku na mjesto odbornika, a navodno "zbog nespojivosti funkcija"? Da li se to na ovom primjeru manifestovao njihov ipak prisutni strah od toga da će uskoro morati da pišu zahtjeve za pomilovanja? Da li je tim strahom motivisana i njihova sadašnja potreba da sami ružno govore o svojim bivšima, ograđujući se od njih i nazivajući ih "otpisanom kvantaškom grupom"?

"I da, niste nam otkrili, ko ima najviše izgleda da vam postane sledeći bivši? Na koga od vas samih ćete sjutra da nam se jadate u saopštenjima kako je kvario vaše neporočno društvo? I zašto je podnio ostavku na mjesto odbornika u vašoj partiji? Da li se, nakon njegove skorašnje ostavke koja je uslijedila, gle slučajnosti, nakon našeg pisanja o njemu, osjećate bar malo nedužnijim pred državom i njenim zakonima? Ako da, kad je osjećaj počeo da vas vara", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.