Stefanović: Ako Tači dođe u Srbiju, postupićemo u skladu sa sudskim nalozima
Nebojša Stefanović

Stefanović: Ako Tači dođe u Srbiju, postupićemo u skladu sa sudskim nalozima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, povodom najava da bi kosovski predsjednik Hašim Tači mogao da posjeti opštine na jugu centralne Srbije, da će MUP u tom, ali i svakom drugom slučaju, uvijek postupati u skladu sa sudskim nalozima.

Upitan da li će Tači, za kojim je raspisana potjernica u Srbiji, biti uhapšen ako uđe na njenu teritoriju, Stefanović je rekao da je Srbija zemlja vladavine prava.  

"MUP će uvijek postupati u skladu sa sudskim nalozima", rekao je Stefanović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da u Vladu Srbije nije stigla bilo kakva najava eventualne posjete Tačija Preševu.

"Nemamo nikakve najave. Prvo će morati da se obrati Vladi Srbije. Prvo ćemo da pogledamo šta će da kaže Vladi Srbije, pa ćemo na osnovu toga odlučiti", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Srbija zemlja koja može da obezbijedi bilo koju posjetu jer je stabilna i ima suverenitet koji je stvaran.

"Vlada će moći lako da uradi šta god bude bilo potrebno", rekla je premijerka Brnabić.

Prema pisanju medija, Tači će sa komesarom za proširenje i susjedsku politiku Evropske unije Johanesom Hanom u srijedu posjetiti opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.