U Teheranu počeo trilateralni samit Turske, Rusije i Irana o Siriji
Foto: AA

Pronalaženje trajnog rješenja

U Teheranu počeo trilateralni samit Turske, Rusije i Irana o Siriji

Trilateralni samit o Siriji kojem prisustvuju predsjednici Turske, Rusije i Irana Redžep Tajip Erdogan, Vladimir Putin i Hasan Ruhani, počeo je danas u Teheranu.

Samit čiji je domaćin Ruhani, održava se u Konferencijskoj sali iranskih lidera.

Na samitu će se razgovarati o zajedničkim naporima u političkom procesu pronalaženja trajnog rješenja za situaciju u Siriji.

Govoriće se, takođe, o novostima nakon trilateralnog samita koji je u aprilu održan u Turskoj, te o mogućim budućim koracima.

2018090723225303437002400Web

Foto:AA

Prvi trilateralni samit predsjednici tri zemlje održali su 22. novembra prošle godine u Sočiju, dok se drugi takav sastanak održao 4. aprila u Predsjedničkoj palati u Ankari.

Erdogan, Putin i Ruhani će po završetku sastanka održati i zajedničku konferenciju za novinare.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.