Otvoren Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima
Foto: Gov.me

Prosperitet se mora temeljiti na znanju

Otvoren Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima

Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima otvoren je danas.U uvodnom dijelu govorili su Suzana Pribilović, ministarka javne uprave, Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove, Plamena Halaceva, šefica Sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji EU u CG, Alison Kemp, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Refik Bojadžić, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore i Paul McCallion, konsultant, NICO.

„Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima. Posebno započinjemo u trenutku kada je Vlada Crne Gore u potpunosti posvećena reformi javne uprave i stvaranju moderne, servisno orjentisane uprave koja će doprinijeti ukupnom društvenom razvoju zasnovanom na znanju. A cilj nam je jasan - stvoriti sve pretpostavke za kvalitetan život naših građana. Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji i zemlja limitirana veličinom teriotorije i populacijom kao ključni resurs razvoja vidi u znanju. U obrazovanju je i ključ svih naših reformskih procesa i jasno iskazujemo svoje opredjeljenje da primijenimo različite evropske vrijednosti i standarde, što potvrđuje i današnje naše okupljanje“, istakla je ministarka Pribilović.

Ona je napomenula da Programom obrazovanja za sticanje ključnih vještina iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, uvodimo standarde savremenih društava iz oblasti upravljanja ljudskim resursima.

„Svjesni smo da zaposleni, njihov razvoj, motivacija i zadovoljstvo poslom predstavljaju osnovno oruđe jedne organizacije, a upravljanje ljudskim resursima glavna je preokupacija savremenih menadžera. Od suštinskog je značaja da naučimo kako da upravljamo ljudskim resursima, a to znači da naučimo kako da pridobijemo, zaposlimo, razvijemo, nagradimo, motivišemo, pa i zadržimo prave ljude koji će postići postavljene ciljeve. Upravljanje ljudskim resursima jedan je od izazova s kojim se javna uprava Crne Gore posljednjih godina suočava i prepoznato kao dio Strategije reforme javne uprave 2016-2010. A naš cilj koji smo postavili je da, realizujući ovaj program dobijemo prve kvalifikovane menadžere za ljudske resurse u Crnoj Gori. Zato danas nema dileme - Crna Gora se mora svrstati u red zemalja koje svoj prosperitet temelje na znanju“, kazala je Pribilović.

Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima je sticanje, odnosno unapređenje znanja i vještina iz oblasti upravljanja ljudskim resursima i primjenjivanje u daljem radu i namjenjen je državnim i lokalnim službenicima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.