Skoplje dobija brojčanik koji će pokazivati koliko je u budžet vraćeno novca koji je ukrala prethodna vlast
Foto: Ilustracija

Skoplje dobija brojčanik koji će pokazivati koliko je u budžet vraćeno novca koji je ukrala prethodna vlast

Premijer Makedonije Zoran Zaev najavio je da će uskoro na trijumfalnoj kapiji u centru Skoplja biti postavljen brojčanik.

Taj brojčanik će pokazivati koliko je u budžet vraćeno novca koji je ukrala prethodna vlast.

"To obećanje koje sam dao dok sam bio u opoziciji biće ispunjeno ovih dana, svakako ako se završe pravno-formalni aspekti. Brojčanik će vrtjeti kako se donose sudske presude i institucije za finasijske istraga inkasiraju vraćene pare koje su uzete iz budžeta", rekao je Zaev novinarima, prenosi Beta. 

Sadašnji makedonski premjer je dok je bio u opoziciji optuživao tadašnju vladu VMRO DPMNE na čelu s Nikolom Gruevskim da je za desetak godina na vlasti opljačkala Makedoniju za pet milijardi eura. 

Zaev je rekao da u budžetu nema para za brojčanik i da će ga platiti privatno svojim novcem i pokloniti Ministarstvu kulture, njegovoj odgovarajućoj instituciji koja je formalni vlasnik trijumfalne kapije "Porta Makedonija". 

"Taj elektronski brojčanik će ostati trajno dobro. Kada se vrate sve pare, vjerovatno će da pokazuje temperaturu, geografsku širinu i dužinu Skoplja i slično...", rekao je uz osmijeh premijer Makedonije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.