Šehović: Prosvjetarima od naredne godine veće plate
Damir Šehović

Usklađene sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru

Šehović: Prosvjetarima od naredne godine veće plate

Zaposleni u prosvjeti, od naredne godine trebalo bi da primaju veće plate, usklađene sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

On je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da će narednih dana biti formirana radna grupa koja će se baviti usklađivanjem zarada u prosvjeti.

“To usklađivanje zarada za oblast obrazovanja, sa zaradama u javnom sektoru će rezultirati nešto većim platama za oblast prosvjete”, kazao je Šehović i dodao da će se na taj način izaći u susret opravdanom zahtjevu sindikata.

Kaže da bi, ako sve bude realizovano po planu, prosvjetari već od naredne godine trebalo da primaju veće zarade.

“Od naredne godine možemo očekivati da zaposleni u prosvjeti imaju nešto veće zarade, zbog njihovog usklađivanja sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, što je inače zakonska obaveza, i zbog toga smatramo da je zahtjev sindikata opravdan”, kazao je Šehović.

Ministar je saopštio i da je sve spremno za početak školske godine.

U ponedjeljak će, kako kaže Šehović, početi nastava u svim školama osim u jednoj u Mojkovcu.

Ovu godinu su, kako navodi, obilježila nikad veća izdvajanja za obrazovanje, uloženo je tri miliona više nego lani.

“Ove godine smo u rekonstrukciju vaspitno - obrazovnih objekata uložili blizu dva miliona eura”, kazao je Šehović i dodao se tokom ove godine u oblasti obrazovanja realizuju investicije čija vrijednost prelazi 10 miliona eura, što se do sada nije dešavalo u Crnoj Gori.

Najveći iskorak je, kako kaže, napravljen u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja.

“Vratili smo značaj srednjem stručnom obrazovanju, a sve to je rezultiralo velikim interesovanjem za stručne škole”, kazao je Šehović.

On je kazao da srednje stručne škole sada upisuju lučonoše.

“Upis na treći stepen u srednjim stručnim školama ove godine je dupliran”, kaže Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.