Crnogorci se u velikom broju interesuju za stanove u Beogradu na vodi

Cijena kvadrata od 2.000 do 2.200 eura

Crnogorci se u velikom broju interesuju za stanove u Beogradu na vodi

Crnogorci su poznati kao veliki ljubitelji beogradskih nekretnina pa je logično da su se u velikom broju interesovali i za stanove u Beogradu na vodi, ironično su prokomentarisali u tamošnjim agencijama za nekretnine za portal Investitor.

Prema njihovim riječima, inače vlada veliko interesovanje a prethodnih mjeseci prodat je veliki broj stambenih i poslovnih jedinica a prva useljenja očekuju se krajem godine. Među kupcima ima i crnogorskih državljana, koji će uglavnom te nekretnine izdavati.

Kaća Lazarević iz istoimene agencije za nekretnine kaže da je interesovanje ogromno prije svega zbog toga što su cijene sa prvobitno najavljenih ipak spuštene na realan nivo.

“Ogromno je interesovanje za Beograd na vodi. Cijena je spuštena na neku normalnu. Zavisi sve o kojoj zgradi je riječ, ali se može naći kvadrat od 2.000 do 2.200 eura, plus PDV (20 odsto). Recimo, stan od 69 kvadrata košta 155.000 eura”, kaže Kaća Lazarević.

Inače, cijene na beogradskom tržištu nekretnina u prethodnom periodu su “živnule”, zahvaljujući sve povoljnijim stambenim kreditima.

“Cijene stanova jesu skočile, a novogradnja je otišla ‘u nebo’. Maltene, nema neke razlike da li je centar ili periferija, sve u novogradnji je dosta skupo. Dok ima kupaca, a ima ih zahvaljujući povoljnim kreditima i velikom interesovanju, niko nema interesa da spušta cijenu. Stanove kupuju uglavnom mladi, na kredit, koji žele novi stan, sa garažnim mjestom”, rekla je Lazarević, prenosi blog sajta BGnekretnine.net.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.