Vučić: Penzioneri će veće penzije dobiti u novembru
Aleksandar Vučić

Vučić: Penzioneri će veće penzije dobiti u novembru

Penzije će biti povećane od oktobra ove godine, te će penzioneri veće penzije dobiti u novembru, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Najkasnije u narednih mjesec ili mjesec i po dana ukinućemo Zakon o privremenom smanjenju penzija. Već 10. novembra dobićete veće penzije i to je dobra vijest za svakog penzionera u Srbiji", rekao je Vučić tokom obilaska Gerontološkog centra Beograd na Bežanijskoj kosi i dodao da ima dovoljno novca i da nije potreban rebalans budžeta.

Kako je objasnio, oni koji su ranije imali visoke penzije, odnosno 70.000 dinara, imaće 78.000 dinara.

"Ko je imao 90.000 imaće 99.000 dinara, koji su imali 30.000 dinara gledaćemo da novim povećanjem od oko pet odsto to dođe do 34.000 ili 35.000 dinara", rekao je Vučić.

On je najavio i da će plate u javnom sektoru biti povećane od decembra. 

Govoreći o drugim temama, predsjednik Srbije je ponovio i da Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora po pitanju Kosova, te da će obavijestiti građane ako do dogovora dođe i predstaviti taj sporazum.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.