Nema video snimka događaja iz Suda za prekršaje u Kotoru: Vidak i Prpa da se vrate u CG
Ilustracija

Advokatica Jelene Stanišić istakla da su plasirane neistinite tvrdnje

Nema video snimka događaja iz Suda za prekršaje u Kotoru: Vidak i Prpa da se vrate u CG

"Nakon objave informacije u medijima da je sudija Jelena Stanišić verbalno i fizički napadnuta, pojedini mediji su senzacionalistički, jednostrano i politički obojeno pristupili izvještavanju ne vodeći pritom računa o objektivnom informisanju javnosti koja ostaje uskraćena za bitne informacije, kao i sudijskom integritetu, ugledu, dostojanstvu i kredibilitetu sudije Jelene Stanišić koju ja zastupam", saopštila je u utorak advokatica Dijana Knežević.

Knežević je istakla da ne postoji video nadzor u Sudu za prekršaje u Kotoru.

" S obzirom na to da javnost ima pravo na potpune i istinite informacije treba reći da je teza o postojanju video snimka događaja manipulacija javnim mnjenjem, jer je poznato da Sud za prekršaje u Kotoru nikad nije imao bilo koju vrstu zaštite, kako fizičke tako i tehničke u vidu video-nadzora, kazala je advokatica sudije Jelene Stanišić.

Knežević ističe da se iznose neistinite tvrdnje poput one da je majci osumnjičene Sare Vidak onemogućeno da posjeti ćerku u pritvoru, jer ona ima pravo na to nakon davanja svjedočkog iskaza pred tužiocem, ali je njena odluka bila da napusti državu Crnu Goru prije davanja iskaza i samim tim sebi uskrati pravo da posjeti ćerku u pritvoru. 

"U vezi pokušaja urušavanja ugleda sutkinje Stanišić bitno je informisati javnost da svih šest saslušanih svedoka pred tužiocem nisu iznijeli bilo kakve činjenice koje bi ukazivale da se sutkinja ponašala suprotno Etičkom kodeksu. Činjenice su da pred nadležnim organom nikad nije utvrđeno da je sutkinja Jelena Stanišić svojim ponašanjem povredila odredbe Etičkog kodeksa sudija, da nikad nije bila disciplinski kažnjavana i da je po ostvarenim rezultatima rada sutkinja Stanišić jedna od najboljih sudija za prekršaje u Crnoj Gori, koji javan je podatak koji se može proveriti putem zvaničnih internet prezentacija Sudova za prekršaja uvidom u Izveštaje", kazala je Knežević.

Takođe, dodaje da je činjenica da je Stanišić uvijek pohvaljivana za svoj rad od strane više instance.

"Na kraju ističem da bi trebalo da je svim učesnicima u ovom postupku u interesu da se postupak provede brzo i efikasno i da se utvrdi istina, te je stoga veoma važno za postupak da se svjedoci Olivera Vidak i Stevan Prpa vrate u Crnu Goru i daju iskaze, kako se ne bi nepotrebno odugovlačio postupak i samim tim prolongirao boravak u pritvoru osumnjičene Sare Vidak", saopštila je advokatica Dijana Knežević.

Sutkinja Stanišić je fizički napadnuta 14. avgusta nakon što je Srinom momku izrekla prekršajnu kaznu. Međutim, Vidak tvrdi da je sudija nju najprije verbalno i fizički napala, a kada je navodno shvatila šta je uradila optužila je djevojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.