Za vikend uhapšena 42 nesavjesna vozača
Ilustracija

Za vikend uhapšena 42 nesavjesna vozača

Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog vikenda (17. do 20. avgusta 2018. godine), zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali su 1.627 prekršajnih naloga, podnijeli 190 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole, kao i 17 pari registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, lišena su slobode 42 nesavjesna vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

"Od početka godine do 1. avgusta 2018. godine u saobraćaju je smrtno stradalo 27 lica, dok je u istom periodu 2017. godine od posljedica saobraćajnih nezgoda smrtno stradalo 40 lica. Evidentan je pad smrtno stradalih lica u saobraćajnihm nezgodama za 32,5%. Službenici Uprave policije će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti kako bi se zadržao trend smanjenja broja smrtno stradalih lica u saobraćaju i kako bi se taj broj sveo na najmanju moguću mjeru", saopšteno je.

Iz policije upozoravaju sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, uz pomoć Helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore, koja će uz učešće službenika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja nadgledati najfrekventnije saobraćajnice i u komunikaciji sa patrolama policije vršiti sankcionisanje nesavjesnih vozača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.